Gamle postkort fra Telemark

English version

hjem | slekt | skien | postkort | posthistorie | LaTeX | ymse


Innledning

Lokalhistorie interesserer meg. En viktig kilde som kan dokumentere fordums begivenheter, bygninger og steder er gamle postkort. Høydepunktet for bruk av postkort som sosial kommunikasjon er perioden 1910-1920 i Norge. De fleste postkortene jeg har tilgang til er derfor fra denne tida. Et hav av motiver pryder postkortene, jeg har sortert ut motivene som gjelder bilder fra Telemark.

Kortene er repodusert her uten å innhente noen som helst formell tillatelse av opphavsrettighetshaverne. Det er gjort delvis fordi opphavsrettighetshaverne kan være vanskelige å finne, delvis fordi jeg anser disse kortene som en del av vår felles historiske kulturarv og delvis fordi jeg anser den kommersielle verdien av motivene på disse kortene som minimal. Hvis du sitter i en posisjon hvor du har sterke motforestillinger til min bruk av disse motivene, ber jeg deg sende meg en e-post så vi kan diskutere saken. Når det er sagt, skylder jeg bokhandler Erik St. Nilssen en stor takk for å ha foreviget så mye av Skiens kulturhistorie. Jeg anbefaler deg å kontakte dem hvis du er interessert i lokalhistorisk litteratur.

Følgetekstene til kortene er minimalistiske. Hvis du føler for å skrive noe om motivene som kan legges ut sammen med bildene, er du hjertelig velkommen til det. Ta kontakt på e-postadresse webmaster@hoiset.net. Kortene er ikke til salgs hvis ikke annet er angitt. Hvis du er interessert i historisk postmateriell generelt, kan du også besøke filatelisida mi.

Bildene; Postkort etter geografisk område

Andre steder med historiske poskort


 

webmaster@hoiset.net Valid HTML 4.01! Valid CSS!